PS Sofronie, de Crăciun în mijlocul credincioşilor orădeni

PS Sofronie a liturghisit la marele praznic al Naşterii Domnului în Catedrala Episcopală Învierea Domnului şi Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei din Oradea, în prezența a numeroşi credincioşi orădeni.

A fost pentru a treia oară când Sfânta Liturghie din ziua praznicului împărătesc al Nașterii Domnului a fost săvârșită în catedrala propriu-zisă.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale din Oradea.

În cadrul slujbei, s-a dat citire Scrisorii Pastorale la sărbătoarea Nașterii după trup a Domnului nostru Iisus Hristos a Episcopului Oradiei.

La final, ierarhul i-a îndemnat pe credincioşi ca în aceste zile de praznic să îşi umple ‘sufletele de lumina şi bucuria ce izvorăsc din Naşterea Pruncului Iisus în ieslea din Betleem, Care a venit în lume pentru mântuirea neamului omenesc’.

În a doua zi de Crăciun, marți, 26 decembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Sofronie a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica Nașterea Maicii Domnului din parohia Oradea-Tei.

După citirea textului biblic, Părintele Episcop a vorbit despre marele dar pe care Dumnezeu l-a oferit omenirii, în persoana Fecioarei Maria, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, cea care s-a învrednicit a-L naşte pe Fiul lui Dumnezeu.

A treia zi de Crăciun, Preasfințitul Părinte Sofronie a slujit la metocul Sfântul Arhidiacon Ștefan din Ursești, dependent de Mănăstirea Izbuc.

Foto Credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente