Binecuvântare arhierească pentru pelerinii prezenţi la hramul mănăstirii Voievozi

PS Sofronie

La sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, joi, 8 septembrie 2016, Mănăstirea Voivozi din Eparhia Oradiei şi-a sărbătorit hramul istoric. Obştea mănăstirii, clerul şi credincioşii prezenţi au fost binecuvântaţi de către Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, care a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în biserica nouă a mănăstirii, cu hramurile „Naşterea Maicii Domnului”, „Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei” şi „Sfântul Ierarh Ioan de la Râşca şi Secu”, informează Pr. Cristian Rus, consilier Mass Media din cadrul Eparhiei.

Chiriarhul Oradiei a fost întâmpinat de un sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi, precum şi de un mare număr de credincioşi, pelerini veniţi din împrejurimi, din judeţul Bihor, dar şi din alte judeţe ale ţării. Răspunsurile liturgice au fost date de către un grup de elevi şi studenţi de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea şi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea, precum și de un grup de credincioși din Rășinari, județul Sibiu.

După citirea pericopei evanghelice de la Sfântul Evanghelist Luca, Preasfinţitul Părinte Sofronie a vorbit celor prezenţi, în bogatul cuvânt de învăţătură rostit, despre praznicul Naşterii Maicii Domnului, prima mare sărbătoare din anul bisericesc, în legătură cu pericopa din Apostolul zilei, un fragment din Epistola către Filipeni a Sfântului Apostol Pavel și cu fragmentul scripturistic de la Sfântul Evanghelist Luca, subliniind importanţa prezenţei Preasfintei Fecioare Maria în viaţa credincioşilor, a tuturor celor care o preacinstesc. De asemenea, Ierarhul vorbit și despre Sfinții și Drepții dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana, părinții Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, prăznuiți în ziua de 9 septembrie, care sunt modele de viețuire pentru toți creștinii, în special pentru familiile din zilele noastre, pentru tinerii care doresc să primească binecuvântarea lui Dumnezeu în viața lor, a precizat pr. Cristian Rus.

La final, Preacuviosul Părinte Protosinghel Chesarie Pondroş, stareţul mănăstirii, a adresat un cuvânt de mulţumire Chiriarhului Oradiei pentru prezenţa şi aleasa purtare de grijă arătată faţă de aşezământul monahal de la Voivozi, dar şi tuturor ctitorilor şi binefăcătorilor mănăstirii şi pelerinilor veniţi să ia parte la hram.

02

 

Comentarii Facebook


Știri recente