PS Sofronie a slujit la Catedrala din Oradea

Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat duminică, 15 ianuarie 2017, Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Oradea, în prezenţa a numeroşi credincioşi.

În cuvântul rostit după citirea Sfintei Evanghelii, ierarhul a vorbit despre înţelesurile duhovnicești ale tămăduirii celor zece leproși de Mântuitorul Iisus Hristos. Înaltpreasfinția sa a explicat că vindecarea pe care Domnul Iisus Hristos o aduce este, de fapt, vindecarea tuturor celor păcătoși de lepra păcatului, prin sângele pe care Fiul lui Dumnezeu l-a vărsat pe Cruce.

Din cei zece vindecați doar unul s-a întors cu recunoștință să Îi mulțumească Domnului. Din aceasta putem vedea cum noi, oamenii, de prea puține ori ne arătăm recunoștința față de El și ne întoarcem să Îi mulțumim, a subliniat Preasfințitul Părinte.

La final, credincioşii au primit binecuvântarea ierarhului şi au adus cinstire moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae și ale Sfântului Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei, aflate în Catedrala din Oradea.

Pentru mai multe detalii vizitați site-ul oficial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente