PS Sofronie a sfințit Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din localitatea Aleșd, Protopopiatul Oradea

Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a fost prezent duminică, 2 octombrie 2016, la Aleșd II, Protopopiatul Oradea. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a oficiat slujba de sfințire (târnosire) a bisericii cu hramurile Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul și Sfânta Cuvioasă Parascheva. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, notează site-ul oficial al Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.

La slujbă au fost prezenți numeroşi credincioşi din localitatea Aleșd. De asemenea, la eveniment au mai fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale și centrale.

În timpul slujbei, părintele Ovidiu Ioan Bocșan, parohul bisericii, a fost horotesit iconom-stavrofor.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a explicat credincioşilor rânduiala târnosirii unei biserici, simbolistica principalelor momente liturgice şi unicitatea acestora în istoria unei comunităţi. De asemenea, ierarhul a reliefat principalele învățături desprinse din pericopa evanghelică citită la Sfânta Liturghie.

La rândul său, părintele Dorel Octavian Rus, protopopul Protopopiatului Oradiei, Peștișului și Aleșdului, a prezentat principalele etape derulate în ridicarea locașului de cult.

La final, Preasfinția Sa a înmânat diplome de apreciere membrilor Consiliului și Comitetului parohial, reprezentanților autorităților centrale și locale, dar și tuturor binefăcătorilor care au contribuit construirea bisericii.

Noua biserică parohială Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul și Sfânta Cuvioasă Parascheva din orașul Aleșd s-a construit între anii 2005-2016. În orașul Aleșd exista doar o singură biserică ortodoxă de enorie, în centrul orașului.

Comentarii Facebook


Știri recente