PS Sofronie a participat la înființarea filialei din Oradea a Asociației Pedagogilor Creștini

Asociația Pedagogilor Creștini din România are o nouă filială în Oradea. Aceasta a fost înființată sâmbătă în cadrul Conferinței Naționale a Psihologilor Școlari, în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

Evenimentul a avut loc în în Aula Magna a Universității din Oradea. Au participat personalități din domeniul pedagogiei, psihologiei și teologiei, între care: Laurențiu Șoitu, președintele Asociației Pedagogilor Creștini din România, Constantin Bungău, rectorul Univesității din Oradea, Sorin Curilă, președintele Senatului Universității din Oradea, inspectori, cadre didactice universitare, directori de școli și profesori de religie din Bihor.

PS Sofronie a subliniat importanța și rolul unei astfel de asociații în contextul lumii actuale tot mai secularizate și desacralizate, în care valorile sunt relativizate, iar cele religioase sunt ținta unor atacuri permanente.

Ierarhul a evidențiat, de asemenea, activitatea Asociației Părinți pentru Ora de Religie în spațiul educațional românesc, dar și la nivel județean.

Preasfinția Sa și-a exprimat convingerea că o astfel de organizație în spațiul bihorean va contribui la intensificarea colaborării instituțiilor religioase, culturale și educaționale prin organizarea unor programe specifice.

Conferința Națională a Psihologilor Școlari, în cadrul căreia a avut loc evenimentul de înființare a asociației, s-a desfășurat la Oradea în perioada 3-4 noiembrie 2017, ediția a VI-a, fiind organizată de Asociația Psihologilor Școlari Bihor, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Scopul Asociației Pedagogilor Creștini, înființată la Iași în anul 2016, este acela de a favoriza educaţia pentru valorile fundamentale statornicite prin acţiunile comune ale confesiunilor creştine şi ale şcolii, în complementaritatea şi unitatea lor. Organizația reuneşte în cadrul ei personalităţi reprezentative ale spaţiului universitar şi preuniversitar, cercetători, clerici, jurnalişti, angajaţi în instituţii spiritual-culturale, educaţionale şi social-filantropice.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente