PS Sofian în Halle, Germania | „În post ne hrănim în alt chip: cu cuvântul lui Dumnezeu, cu starea de comuniune și cu harul Lui”

„Fiind în starea de post, ne hrănim în alt chip: mai mult cu cuvântul lui Dumnezeu, cu starea de comuniune și cu harul care vine din partea lui Dumnezeu spre noi”, a spus PS Sofian Brașoveanul după slujba vecerniei oficiată sâmbătă seara în Parohia românească „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul și Sf. Mc. Mauriţiu” din Halle, Germania.

Totodată, PS Sofian a atras atenția asupra faptului că în căutarea desăvârșirii trebuie echilibru și organizare:

„Trebuie sa avem echilibru şi sfatul duhovnicului atunci când postim, să ne cunoaştem limitele noastre şi să nu facem nimic peste acestea. În timpul postului, ne spovedim, căutăm să ne aranjăm pe noi înşine şi să reevaluam ceea ce facem, să trăim altfel”, a spus ierarhul.

Comunitatea parohială din Halle și-a serbat recent hramul secundar: Sf. Mc. Mauriţiu (6 martie). Cu acest prilej, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, a oficiat sâmbătă vecernia, iar duminică Liturghia Sf. Vasile cel Mare.

Din soborul slujitor au făcut parte mai mulți clerici români din Germania, între care părintele paroh Teodor Mustea.

În predica rostită în Duminica a doua din Postul Sfintelor Paști, Preasfinţia Sa a evidențiat calitățile spirituale și personalitatea Sf. Grigorie Palama. PS Sofian a insistat asupra faptului că „orice lucru îşi păstrează şi îşi primeşte valoare atunci când e raportat la Dumnezeu şi când este făcut în faţa lui Dumnezeu şi a veşnicieiˮ.

Cuvântul Preasfințitul Sofian Brașoveanul

„Când vrem să luăm decizii, să încercăm să o facem cu fața spre Dumnezeu, spre veșnicie”.Cuvântul Preasfințitului Sofian Brașoveanul în duminica a II-a din Postul Mare, Parohia Ortodoxă Română Halle – Saale, din Germania.

Posted by TRINITAS TV on 4 Martie 2018

Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de tineri, absolvenţi ai Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iaşi.

Foto credit: Nona-Ramona Carp

Comentarii Facebook


Știri recente