PS Sofian Braşoveanul: Viața de familie trebuie asumată continuu cu tot ce decurge din aceasta

Cu prilejul cinstirii Sfântului slăvitului Proroc Ilie Tesviteanul, Parohia Ortodoxă Română din Halle și-a sărbătorit ocrotitorul principal.

Sărbătoarea a debutat în ajun cu oficierea Slujbei Sfântului Maslu săvârşită de PS Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

În cuvântul său, ierarhul a întărit că Viața de familie trebuie asumată continuu cu tot ce decurge din aceasta: ne asumăm soțul, soția pentru viața aceasta și pentru veșnicie și toate împreună trebuie asumate într-un laborator în care să sporim în iubire (…) Este o cruce grea faptul de a trăi în străinătate. Dacă trăim însă cu înțelepciune, ne ajută Dumnezeu și găsim calea de a depăși condițiile vitrege. Important este să nu Îl uităm pe Dumnezeu, nici când muncim și nici când avem timp liber.

Slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii de a doua zi au fost săvârşite tot de Părintele Episcop, informează site-ul oficial al Mitropoliei Germaniei.

Parohia Ortodoxă Română Sf. Proroc Ilie și Sf. Mc. Maurițiu – Halle a fost înființată anul acesta la marele praznic al Învierii Domnului. Această parohie a luat ființă în dorința de a sprijini comunitatea de români din landul Sachsen-Anhalt.

Comentarii Facebook


Știri recente