PS Sofian Braşoveanul: Rugăciunea trebuie să fie o stare de dialog cu Dumnezeu

Credincioşii parohiei ortodoxe române din Ingolstadt, Germania, s-au bucurat duminica aceasta de vizita Preasfinţitului Sofian Brașoveanul.

Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului a oficiat Sfânta Liturghie şi le-a adresat celor prezenţi un cuvânt duhovnicesc, informează site-ul oficial al parohiei.


Părinte Episcop le-a vorbit despre învățăturile desprinse din textul biblic citit în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți (Matei 25, 31-46). Preasfinţia Sa a subliniat că Dumnezeu așteaptă ca omul să facă un pas spre El pentru ca apoi Tatăl Ceresc să facă o sută de pași în întâmpinarea lui.

Vorbind despre rugăciune, ierarhul le-a transmis tuturor că nu trebuie să fie o continuă cerere, o atitudine crispată, ci trebuie să fie pur și simplu o stare de dialog cu Dumnezeu, dar și o ascultare a ceea ce El vrea să ne șoptească.

De asemenea, credincioșii au fost îndemnați să mediteze asupra legăturii lor cu Dumnezeu. Raportarea noastră la Dumnezeu trebuie să ne-o asumăm conștient și consecvent, a spus ierarhul.

Să medităm întotdeauna asupra sensului nostru în lumea aceasta şi să reflectăm mereu la credinţă noastră. Dacă ne adresăm aceste întrebări și căutăm răspunsul în viața noastră atunci sigur o să trăim altfel, a concluzionat Preasfinţia Sa.

Cu prilejul vizitei pastorale, Preasfinţia Sa a adus o părticică din moaştele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica. Fragmentul a fost dăruit de Patriarhul României spre folos duhovnicesc şi sporire în credinţa credincişilor care se vor ruga cu evlavie sfântului (mai multe info aici).

După Sfânta Liturghie a urmat întrunirea lunară a Consiliului parohial. Lucrările ședinței au fost prezidate de Preasfințitul Părinte Sofian. Au fost dezbătute mai multe probleme administrative referitoare la bunul mers al parohiei.

 

Comentarii Facebook


Știri recente