PS Siluan: Să stăruiţi în întărirea relației personale cu Hristos Cel Înviat, nădejdea creștinilor de pretutindeni

În Catedrala Episcopală din Giula, Slujba Învierii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de tânărul teolog Alin Ciotea, din Șimand (jud. Arad), psaltul Catedralei, și de monahiile de la Centrul Eparhial. La slujbă au participat numeroşi credincioși, precum și oficialități.

În cadrul slujbei din 16 aprilie 2017, Ierarhul a rostit și un cuvânt de binecuvântare, exprimându-și mulțumirea și recunoștința față de Bunul Dumnezeu, Care ne-a învrednicit ca și în acest an, cu mic cu mare, românii de pretutindeni, începând de pe Colina Bucuriei de la București și până la marginile pământului, să prăznuim din nou Învierea Domnului.

Învierea Mântuitorului unul dintre momentele cele mai sfinte și binecuvântate de care putem avea parte în timpul vieții noastre pământeşti și în pregătirea noastră pentru dobândirea veșniciei și a Împărăției Cerurilor, a spus Preasfinţia Sa.

În aceeași zi, la orele 14:00, PS Siluan a oficiat, în sobor de clerici, Vecernia Învierii, în biserica din Șărcad (Sarkad). Spre seară, Ierarhul a slujit şi la Catedrala din Giula.

În cea de-a doua zi de Paști, Episcopul Ortodox Român al Ungariei s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Micherechi (Méhkerék), pentru a sărbători împreună cu aceștia Învierea Domnului.

În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a rostit o omilie în care şi-a exprimat bucuria de a putea sărbători Paştele în biserica românească din Micherechi, care se dovedește a fi o biserică vie, plină cu credincioși de toate vârstele și care păstrează cu credincioșie frumoasele tradiții românești moștenite din moși-strămoși.

Să stăruiţi în întărirea relației personale cu Hristos Cel Înviat, nădejdea creștinilor de pretutindeni, și să transmită copiilor această credință ca pe o comoară de mare preț, a fost îndemnul Ierarhului.

La finalul slujbei a avut loc o serbare pascală susţinută de copii din cadrul parohiei.  În cadrul evenimentului au fost rostite versuri dedicate Învierii Domnului.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă oferită oaspeților și oficialităților, la Centrul misionar-pastoral al Parohiei.

În a treia zi de Paşti, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, a slujit la Catedrala Episcopală din Giula.

Răspunsurile la strană au fost oferite de psaltul catedralei și monahiile de la Centrul Eparhial.

La final, Ierarhul s-a întâlnit și cu un grup de turiști veniți din România, din părțile județului Arad, care au vizitat Catedrala Episcopală și alte obiective turistice importante din orașul Giula, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Preasfințitul Părinte Siluan le-a prezentat acestora datele importante legate de istoricul locașului de cult și de instituțiile principale românești, care există și își desfășoară activitatea în acest oraș, ce constituie, în același timp și centrul comunității românești istorice din Ungaria.

 

Comentarii Facebook


Știri recente