PS Siluan la hramul Bisericii din Toracul Mare: Mai presus de profesie stau valorile credinței creștine

Biserica românească din Toracul Mare, din Serbia, închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și aparținând Episcopiei Daciei Felix, și-a sărbătorit sâmbătă cu anticipație hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de PS Siluan care a punctat că sfântul a demonstrat tuturor că „mai presus de profesie stau valorile credinței creștine”.

„Viața exemplară a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe ne demonstrează tuturor că mai presus de profesie și de viitorul strălucit, văzut din punct de vedere uman, stau valorile credinței creștine și a mântuirii sufletului, promovate în mod desăvârșit de viteazul ostaș al lui Hristos Gheorghe, ce nu a pregetat să îl mărturisească pe Domnul și Învățătorul Său cu prețul vieții, devenind Mare Mucenic și pildă pentru creștini, până în ziua de astăzi”, a spus Preasfinţia Sa.

La slujbă au participat aproximativ 150 de credincioși din Torac și Parohia Sarcia.

Toți cei prezenți au luat parte apoi și la o agapă frățească, oferită la Centrul Misionar-Pastoral al Parohiei.

În localitatea Torac funcționează două Parohii românești: Toracul Mare și Toracul Mic, care au la origine legături cu localități din România (Săcălaz, din județul Timiș, Serdin, Satul Nou și Frumușeni, din județul Arad), de unde au fost colonizați aici români, prin decretul Împărătesei Maria Tereza, în urmă cu circa 250 de ani.

Biserica din Toracul Mare a fost construită în 1881, fiind închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, iar cea din Toracul Mic în 1829, cu hramul Nașterea Maicii Domnului.

Foto Credit: Episcopia Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente