PS Siluan al Ungariei și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual

În ziua cinstirii ocrotitorului său spiritual, sâmbătă, 24 septembrie 2016, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria, a oficiat Sfânta Liturghie la Paraclisul închinat Acoperământului Maicii Domnului și Sfântului Siluan din Giula, Ungaria, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Din soborul slujitor au mai făcut parte părintele Visarion Tuderici, secretarul eparhial al Episcopiei din Ungaria, părintele Florin Olteanu, protopopul Protopopiatului de Giula, părintele Petru Pușcaș, paroh la biserica din Giula Mică (cartier al orașului Giula), și părintele arhidiacon Claudiu Condurache, de la Catedrala Episcopală.

Răspunsurile la strană au fost oferite de monahiile de la Centrul Eparhial din Giula, din Arhiepiscopia Aradului și de la Mânăstirea Robaia, din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. În timpul slujbei, Părintele Visarion Tuderici a fost hirotesit protosinghel.

 În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat viața exemplară a Sfântul Siluan Athonitul.

Având însă harul lui Dumnezeu și primind de la începutul nevoințelor sale, mari daruri duhovnicești, care l-au încredințat că Dumnezeu este aproape de fiecare dintre noi și ne ajută, iar îmbunătățirea spirituală și mântuirea omului sunt cu adevărat țeluri demne de urmat în această viață, în ciuda tuturor încercărilor de care nimeni dintre noi nu este scutit, Sfântul Siluan rămâne peste veacuri un dascăl al nostru în privința viețuirii spirituale și un ajutător puternic pentru lumea întreagă, dar mai ales pentru cei care îi cer sprijinul în rugăciune, a spus Preasfinția Sa.

La final, ierarhul a mulțumit tuturor celor care au fost prezenți la slujba oficiată la Paraclisul Episcopal din Giula, în ziua de cinstire a Sfântul Siluan Athonitul.

Comentarii Facebook


Știri recente