PS Siluan al Ungariei a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Parohiei Bătania

Preasfințitul Părinte Siluan a oficiat marți Sfânta Liturghie la Parohia Bătania, din Ungaria. În cadrul acesteia, ierarhul l-a hirotonit preot pe Marius Vidican, care vreme de un an de zile a fost diacon la Catedrala Episcopală din Giula. Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup de tineri teologi din Arad, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

La slujba oficiată în ziua de prăznuire a Intrării în biserică a Maicii Domnului au participat: Florin Trandafir Vasiloni, Consulul General al României la Giula, Iulia Olteanu, Directorul Școlii Generale Românești „Lucian Magdu” din Bătania, Adelina Olteanu, Directorul Grădiniței din Bătania, elevi și copii de la Școală și Grădiniță și numeroși credincioși din România.

În cuvântul rostit, Episcopul Ortodox Român din Ungaria a vorbit despre praznicul care a consemnat începuturile legăturilor Maicii Domnului cu Templul din Ierusalim, îndeplinindu-se astfel făgăduința făcută lui Dumnezeu de părinții săi, Drepții Ioachim și Ana.

La final, părintele Marius Vidican a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru purtarea de grijă. Părintele a mai adus mulțumiri Preasfințitului Părinte Siluan pentru încrederea arătată, Părinților de la Centrul Eparhial din Giula și tuturor celor care au contribuit l-au ajutat de-a lungul timpului.


Biserica de zid din Bătania a fost construită în anul 1872. În localitatea este prezentă și o veche casă parohială, din pământ, de mai bine de o sută de ani.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente