PS Siluan al Ungariei a efectuat un pelerinaj în Ierusalim. Preasfinția Sa a fost primit la Palatul Patriarhal de PF Teofil al III-lea

În ziua a treia a pelerinajului organizat în Țara Sfânta, Preasfințitul Părinte Siluan al Ungariei, împreună cu un grup de credincioși, a fost primit la Palatul Patriarhal de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. La eveniment a fost prezent Părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

În cuvântul adresat, Preafericirea Sa a vorbit despre importanța pelerinajului și despre rolul indiscutabil al Bisericii Ortodoxe în păstrarea identității de credință și neam și în ocrotirea propriilor ei credincioși de ispitele vremurilor.

Totodată, Părintele Patriarh a oferit binecuvântarea ierarhului român de a sluji în Biserica Sfântului Mormânt, împreună cu mitropolitul grec rânduit. La slujbă au luat parte pelerinii din Ungaria și România. Alături de aceștia au fost prezenți sute de alți credincioși, veniți la rândul lor să se închine la Sfântul Mormânt și să ia parte la slujba duminicală.

În aceeași zi, grupul de pelerini din Ungaria și România au vizitat obiective importante din Ierusalim: Drumul Crucii, Biserica Sfântului Mormânt, Mormântul Domnului, piatra Golgotei, locul Răstignirii și piatra Ungerii. În primele zile ale pelerinajului, românii s-au închinat la locurile sfinte dedicate Nașterii Domnului de la biserica din Betleem (peștera Nașterii și locul în care a fost pus după Naștere).

Ziua de duminică a fost rezervată vizitei la Așezământul Românesc de la Ierihon, Mânăstirii Sfântului Gheorghe Hozevitul, care adăpostește și Moaștele Sfântului Cuvios Ioan Iacob Hozevitul și altor obiective religioase de pe Valea Iordanului.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…