PS Siluan al Italiei în Pastorala de Crăciun „Aceasta e taina iubirii: Cel care iubește începe să trăiască în cel iubit”

„Aceasta e taina iubirii: Cel care iubește începe să trăiască în cel iubit! Adică Dumnezeu, Care ne iubește, ne face părtași la iubirea Lui și Se face părtaș la iubirea noastră. Acest lucru se întâmplă, în chip și mai deplin, prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Lui”, a spus Preasfințitul Părinte Siluan al Italiei în Pastorala transmisă de Nașterea Domnului.

Ierarhul a explicat că răspunsul cel mai potrivit la iubirea pe care o oferă Dumnezeu oamenilor este ca ei să Îl iubească la rândul lor.

„De aceea, Dumnezeu-Iubirea nu este vrednic de alt răspuns și de altă atitudine, din partea noastră, decât de iubire”.

Episcopul Italiei îndeamnă „să nu mai vătămăm, așadar, Iubirea Dumnezeului nostru, prin rostirea grăbită și fușerită a cuvintelor pe care I le adresăm când – zicem noi – ne rugăm”.

„Să facem milostenie, să ne pocăim de păcate, să mergem la Sfânta Liturghie și să ne împărtășim din drag față de Domnul! Nu din datorie, nu din interes, nu formal, ci din drag față de Domnul”, a explicat Episcopul Siluan al Italiei.

Ierarhul a încheiat Pastorala cu îndemnul „ca toți să ne bucurăm, astăzi, la acest Praznic luminos! Să slăvim și să lăudăm Iubirea Care S-a pogorât din Cer, ca să ne umple inimile și viața de pace, de nădejde și de fericirea aceea pe care o caută și o dorește inima noastră, din străfundul ei, încă de la ivirea noastră pe această lume”.

Citește textul integral.

Sursă foto: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente