PS Sebastian: Cel mai păcătos om poate ajunge în rândul sfinților

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a oficiat în Duminica a cincea din Post, Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a Parohiei Oltișoru.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre puterea pocăinței de a-l ridica pe omul căzut în păcate foarte grele, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Cele două modele de femei păcătoase, cea din Evanghelie și Sfânta Maria Egipteanca, ne încredințează că orice păcat am săvârși pe pământ, există totuși scăpare prin pocăință, a spus ierarhul.

Ultima duminică a postului a fost consacrată pocăinței, pentru că s-ar putea, ca și cei mai credincioși lucrători ai virtuților să cadă în păcat. Dar trebuie să fim încredințați că nicio cădere nu poate alunga definitiv harul și bunăvoința lui Dumnezeu de la noi, a adăugat PS Sebastian.

Ridicarea femeilor desfrânate, pomenite astăzi, până la a fi pictate pe pereții bisericilor, ne încredințează că și cel mai păcătos om poate ajunge în rândul sfinților, dacă va arăta pocăință și dorință de îndreptare precum acestea, a concluzionat Chiriarhul Slatinei și Romanaților.

Comentarii Facebook


Știri recente