PS Sebastian: Aceste femei păcătoase au ajuns pe pereţii bisericilor. Nu există păcat care să întreacă bunătatea Domnului

În cuvântul transmis în ajunul Duminicii a 5-a din Post, Episcopul Sebastian al Slatinei și Romanaților invită la o reflecție asupra nesfârșitei bunătăți și milostiviri a lui Dumnezeu.

Vorbind despre cele două femei păcătoase care sunt prezentate drept modele de pocăință în această duminică, Preasfinția Sa subliniază: „Exemplul comun al acestor două femei de moravuri uşoare ne încredințează că nu există păcat care să întreacă bunătatea Domnului”.

Este, dacă vreţi, o „lecție” pentru toţi aceia care gândesc la modul: „Păi, la câte păcate am făcut eu, nu mă mai iartă pe mine Dumnezeu!” Blestemată resemnare această gândire, pentru că nu este decât un mod de a-şi semna singuri sentinţa la iad.

„Cele două modele de astăzi ne asigură că orice blestemăţie am fi săvârşit, dacă vom înţelege să ne pocăim − să ne îndreptăm greșelile, adică, și să nu mai păcătuim − Hristos este gata să ne primească”, spune PS Sebastian.

Ierarhul vorbește despre păcătoasa din evanghelie (Luca 7:36-50) care „încheind-o cu păcatul, a venit la Iisus, I-a spălat picioarele cu lacrimi, I le-a șters cu părul capului ei și apoi I le-a uns cu mir de mare preț, în chip de penitență și jertfă” și despre Sfânta Maria Egipteanca, cea care după ce s-a prostituat 17 ani de zile, ajungând la Locurile Sfinte a trăit o mare revelaţie, în urma căreia s-a schimbat cu desăvârșire.

Aceste femei păcătoase au ajuns, în cele din urmă, să fie pictate pe pereţii bisericilor, iar noi să ne închinăm lor, pentru ca să înţelegem că în Împărăţia lui Dumnezeu pot ajunge toţi oamenii dacă, la un moment dat, într-o clipă de har, înţeleg să o termine cu păcatul și să se schimbe; să se transforme adică, prin post, prin rugăciune, prin milostenie, prin spovedanie curată, prin unirea cu Hristos în Sfânta Împărtășanie – într-un cuvânt, prin pocăință.

Vezi textul integral pe site-ul oficial al Eparhiei.

Sursă Foto: Gazeta Nouă

Comentarii Facebook


Știri recente