PS Ignatie Samaan a slujit pentru prima dată după întronizarea ca Mitropolit antiohian de Mexic. Liturghia a fost prezidată de PF Ioan al X-lea (FOTO)

PF Ioan al X-lea Yazigi, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, a slujit duminică împreună cu PS Igantie Samaan, în Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel din Ciudad de México. A fost prima Sfântă Liturghie oficiată de noul Mitropolit antiohian de Mexic, Venezuela, America Centrală și Insulele Caraibe după întronizare.

Din soborul slujitor au făcut parte: IPS Athenagoras de Mexic al Patriarhiei Ecumenice din Constantinopol, IPS Sergius Abd (Chile), IPS Siluan Mousa (Argentina), PS Vasile Issa (Episcopia Americii de Nord), PS Romanos Daud (Episcopia Braziliei), PS Alexie (Arhiepiscopul  de Mexic din partea Bisericii Ortodoxe din America – OCA), preoți și diaconi.

În cuvântul rostit, PF Ioan a scos în evidență nevoia de a fi în comuniune cu toți fii duhovnicești ai Patriarhiei Antiohiei.

Totodată, vorbind despre Orientul Mijlociu, a făcut un apel la pace în Siria și stabilitate în Liban. De asemenea s-a rugat ca Dumnezeu să aibă în pază Mexicul și pe toți cetățenii săi, dar mai ales pe cei ce au suferit în urma cutremurului care a avut loc în Mexic în luna septembrie.

La sfârșitul slujbei a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru vrednicul de pomenire IPS Antonie Shadrawy.

După slujbă a fost organizată o recepție la Clubul Libanez.

Foto credit: antiochpatriarchate.org

Comentarii Facebook


Știri recente