PS Petroniu: Există minuni care ne obligă la credință! (VIDEO)

Există minuni care ne obligă la credință! Sunt atâtea dovezi ale existenței lui Dumnezeu, încât doar un om cu minte întunecată poate să spună că Dumnezeu nu există, a subliniat PS Petroniu în omilia rostită în data de 15 octombrie 2017.

Conform site-ului oficial al Eparhiei, Preasfințitul Părinte Petroniu a slujit duminică în Parohia Someș-Odorhei, Protopopiatul Jibou. În cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul Sălajului a hirotonit preot pe diaconul Ioan Mureșan pe seama Parohiei Bezded, din același protopopiat.

Reflectând asupra Pildei semănătorului (Matei cap. 13), ierarhul a subliniat că există după două mii de ani de la venirea în lume a Mântuitorului încă o categorie de oameni, pe lângă cele patru prezentate în Evanghelie: aceia care nu cred deloc în Dumnezeu.

Ateii sunt rodul unei societăți bolnave care se îndepărtează tot mai mult de Dumnezeu. Ei nu înțeleg și nu vor să creadă că au fost aduși de cineva la existență, că au fost creați de Dumnezeu. Există minuni care ne obligă la credință, a spus PS Petroniu.

În continuare, Preasfinția Sa a enumerat câteva minuni care ne obligă la credință și pe care le-a văzut personal:

  • păstrarea nestricată a trupurilor drepților, între care a amintit moaștele Sfintei Ecaterina care sunt frumos mirositoare și mâna Sfintei Maria Magdalena care este caldă asemenea corpului uman viu;
  • lumina sfântă care vine în fiecare an la Ierusalim în mod miraculos și nu arde un anumit timp.

Un om realist nu poate fi ateu. Ateul este asemenea unui om orb care se încălzește la lumina soarelui, dar spune că nu există pentru că nu îl poate vedea. Sunt atâtea dovezi ale existenței lui Dumnezeu, încât doar un om cu minte întunecată poate să spună că Dumnezeu nu există, a adăugat Chiriarhul Sălajului.

Localitatea Someş-Odorhei este aşezată în partea de nord-vest a judeţului Sălaj, respectiv în Podişul Someşan, fiind atestată documentar, pentru prima dată, în anul 1387, când satul apare sub numele de Udvarhely. În ceea ce privește viața bisericească din acest sat, amintim faptul că în această localitate a existat o capelă din lemn, construită încă din anul 1470.

Biserica actuală a fost sfințită în data de 21 septembrie 1975, de Preasfinţitul Părinte Vasile Coman, Episcopul Oradiei. Începând cu anul 1979, Preacucernicul Părinte Mircea-Victor Gâlgău a fost numit preot al Parohiei Someș-Odorhei, sub păstorirea Preacucerniciei Sale derulându-se o serie de lucrări ce vizau înfrumusețarea bisericii și a casei parohiale.

Foto credit: Episcopia Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente

La Moinești va fi organizat un concert de colinde

Protoieria Moinești va organiza săptămâna viitoare un concert de colinde intitulat „Isihia Nativității”, în parteneriat cu Primăria Moinești, la Centrul Cultural „Lira” din municipiu. Evenimentul de miercuri, 6 decembrie, va începe de la ora 18:00.…