PS Petroniu a sfințit biserica parohiei din Băbeni,jud. Sălaj

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a fost prezent duminică 18 septembrie 2016, la Parohia Băbeni, Protopopiatul Jibou. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a binecuvântat lucrările efectuate la locașul de cult, informează site-ul oficial la Episcopiei Sălajului.

În continuare, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie. Din sobor au făcut parte mai mulți preoți din protopopiat.

La final, Preasfinția Sa a acordat părintelui Ioan-Gheorghe Șvab-Maxim, parohul bisericii, o diplomă de apreciere, în semn de recunoștință pentru eforturile depuse la înnoirea și înfrumusețarea locașului de cult. De asemenea, au mai fost acordate diplome de apreciere membrilor Consiliului Parohial, personalului auxiliar bisericesc, precum și tuturor celor care s-au implicat în mod special în efectuarea lucrărilor de înnoire a locașului de cult.

După rostirea cuvântului de învățătură, credincioșii au intrat prin Sfântul Altar.

***

Satul Băbeni a fost atestat documentar pentru prima dată în anul 1377, sub numele de Baba. Numele localităţii provine de la un cneaz român pe nume Baba. Cuvântul baba este de origine slavă, din care a derivat cuvântul românesc babă.

Înainte de construirea actualei biserici, a existat o bisericuță de lemn în curtea căreia se afla și un cimitir, aceasta fiind dărâmată o dată cu construirea actualului locaș de cult. Acesta, cu toate că a fost zidit între anii 1873-1876, nu a fost sfințit decât abia în anul 1927.

Între anii 2000-2016 au fost efectuate alte lucrări de înfrumusuțare ale bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente