PS Petroniu a prezidat lucrările Sinaxei Monahale din Episcopia Sălajului

Sinaxa monahală din Episcopia Sălajului, a avut loc astăzi, 14 martie 2017, la Centrul Eparhial. Lucrările întâlnirii au fost conduse de Preasfințitul Părinte Petroniu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Episcopul Sălajului și-a exprimat bucuria întrunirii în acest cadru și a îndemnat pe monahii și monahiile prezenți la această adunare să continue cu râvnă împlinirea chemării asumate, felicitându-i pentru toate realizările.

Totodată, ierarhul a prezentat noile așezări monahale înființate: Mănăstirea Tuturor Sfinților din Municipiul Zalău și Schitul Sfinții Apostoli Petru și Pavel din localitatea Stârciu.

Arhim. Antonie Pința, Exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului, a prezentat situația în care se află în momentul de față Mănăstirea Tuturor Sfinților, al cărei stareț este. Așezământul funcționează în prezent doar în acte și în continuare se fac demersuri în vederea procurării unui teren viabil pentru o asemenea lucrare.

Stareții și starețele mănăstirilor din Eparhie au prezentat activitatea duhovnicească și administrativă a obștilor monahale în care viețuiesc.

Comentarii Facebook


Știri recente