PS Nicodim: Suntem îndatorați să învățăm din evlavia pe care a avut-o Fecioara Maria de a se ruga

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a oficiat luni, 21 noiembrie 2016, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Lainici cu ocazia hramului bisericii vechi a așezământului monahal, Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Slujba a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, notează site-ul oficial la Episcopiei Severinului și Strehaiei.

La slujbă au participat numeroși credincioși veniți din Oltenia și Transilvania, precum și a pelerinilor aflați în trecere prin Defileul Jiului.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a îndemnat credincioșii să participe la slujbele Bisericii.

Noi, toți, arhierei, preoți, monahi, monahii și dumneavoastră, credincioșii, suntem îndatorați să învățăm din evlavia pe care a avut-o Fecioara Maria de a se ruga. Doisprezece ani a stat în rugăciune, unde se citeau psalmi, rugăciuni, într-un cuvânt! În sfintele mănăstiri se oficiază cele șapte laude. Credincioșii sunt chemați să participe și ei la privegherile care se fac în mănăstiri, la Sfintele Liturghii care se oficiază la bisericile parohiale. Rugăciunile sunt o datorie a noastră, a evidențiat Preasfinția Sa.

La final, ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente