PS Nicodim le-a pomenit pe victimele deportării în Bărăgan

Episcopul Nicodim al Severinului și Strehaiei le-a pomenit miercuri, la Drobeta-Turnu Severin, pe victimele deportării în Bărăgan.

Manifestarea comemorativă a fost organizată de Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici şi Deportaţi în Bărăgan -filiala Mehedinţi, la monumentul dedicat victimelor deportării din Parcul Dragalina.

Din Mehedinţi au fost ridicate forţat şi strămutate în Bărăgan 1.243 de familii, în total 3.851 de persoane din 100 de localități.

În prezent, la 73 de ani de la măsurile abuzive luate de regimul comunist, în județul Mehedinți mai trăiesc 13 deținuți politici, 10 prizonieri de război și puțini dintre cei deportați. Cu toate acestea, aproximativ 230 dintre fiii celor mutați în Bărăgan sunt înscriși în asociație, din dorința de a păstra vie amintirea părinților greu încercați.

Membrii Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici Mehedinţi, împreună cu foştii deportaţi în Bărăgan se vor întâlni, la începutul lunii iulie, la monumentul victimelor comunismului de la Izverna – Mehedinţi, pentru a-i comemora pe cei trei tineri uciși de Securitate fiindcă intenționau să se alăture Rezistenței anticomuniste din munți.

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei


Știri recente