PS Nicodim a resfințit Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Scăpău (FOTO)

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a resfințit sâmbătă Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din parohia mehedinţeană Scăpău.

Programul liturgic din 21 octombrie 2017 a început la ora 8:30 cu slujba de sfinţire a sfântului locaş, urmată de Sfânta Liturghie oficiată de ierarh împreună cu un sobor de clerici. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin, notează site-ul oficial al Eparhiei.

La finalul ceremonialului liturgic, Pr. Gheorghe Popescu, protoiereul Protopopiatului Drobeta-Turnu Severin Sud, a citit actul de sfințire, după care profesorul Fritea Eugen a rostit un cuvânt de mulțumire și o poezie compusă de el pentru acest moment.

PS Nicodim a hirotesit în iconom stavrofor pe Pr. Paroh Radu Adrian Ciupagea iar celor care au contribuit la reparațiile de la biserică le-au oferit gramate de cinstire.

Biserica din Scăpau a fost zidită între anii 1900-1906. Din cauza degradărilor suferite de-a lungul timpului, în perioada 2011-2017 au fost efectuate lucrări de restaurare prin purtarea de grijă a părintelui Radu Adrian Ciupagea și prin contribuția enoriașilor acestei parohii.

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente