PS Nichifor Botoșăneanul: Omul asemenea lui Dumnezeu răspândește fericire în jurul lui

„Omul care se unește cu Dumnezeu și este asemenea Lui va fi mai bun, va fi iertător, va fi un om împăcat, va fi un om care va răspândi fericire în jurul lui”, a spus duminică Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul.

Noul Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul „Ecclesia” al Ansamblului Mitropolitan din Iași.

Ierarhul a rostit un cuvânt la început de Post în care a vorbit despre cum ar trebui să trăim perioada de postire aşezată de Biserică.

„Se vorbește de iertare ca un prim pas pe care îl facem în postul ce ne stă înainte, pentru că iertarea nu ne mai este la îndemână. Iertăm nu neapărat ca să ne fie mai bine, pentru o împăcare lăuntrică, pentru energii pozitive, pentru că vom fi mult mai buni”.

„Scopul nostru nu este neapărat să fim mult mai buni, nici să ne fie mult mai bine; toate acestea sunt consecințe ale omului care se unește cu Dumnezeu”.

„Omul care se unește cu Dumnezeu și este asemenea Lui va fi mai bun, va fi iertător, va fi un om împăcat, va fi un om care va răspândi fericire în jurul lui”, a subliniat Preasfinţia Sa.

El a explicat şi cum se poate aşeza cineva pe „calea mântuirii”.

„Mântuirea omului înseamnă o întoarcere acasă a lui Adam, o întorcere «acasă» a fiecăruia dintre noi. Acest acasă nu înseamnă în mod necesar un spațiu, nu înseamnă neapărat acea descoperire pe care o vom face după ce vom trece din această viață, ci acest acasă este o întâlnire, o unire cu Tatăl cel ceresc”.

„Se află pe calea mântuirii omul care Îl descoperă și Îl redescoperă pe Dumnezeu în taina rugăciunii, dar și în nevoința sa de a se asemăna Lui, pentru că nu ne putem uni cu Dumnezeu de nu ne vom asemăna Lui, cum nu se poate uni uleiul cu apa, oricât de mult am dori. De aceea, toată porunca ce ne este pusă înainte este ca să o lucrăm cu credință, pentru a ne asemăna cu adevărat Tatălui”, a afirmat Părintele Episcop.

PS Nichifor Botoşăneanul a citit rugăciunea cea mare de dezlegare și o rugăciune de binecuvântare la începutul Postului Mare.

Foto credit: Doxologia / Flavius Popa


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente