PS Nichifor Botoşăneanul: Când Dumnezeu poate lucra minuni în viața fiecăruia

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a explicat în Duminica a 3-a după Rusalii când Dumnezeu poate lucra minuni în viaţa fiecăruia dintre noi.

„Atunci când omul își înnoiește credința și începe să lucreze cu înțelegerea că Dumnezeu este Cel Ce cunoaște nedreptățile din viața noastră și le vindecă”, a afirmat Preasfinţia Sa.

„Dumnezeu cunoaște cele bune ale noastre. El cunoaște şi delăsările și scăpările noastre”.

„Cu cât mai mult vom lăsa să treacă prin sufletul nostru – împărtășind și altora – harul, bunătatea și mila lui Dumnezeu, cu atât mai mult acestea vor prisosi”, a subliniat ierarhul în predica rostită la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Vlădiceni.

El a oficiat Sfânta Liturghie în biserica lăcaşului de cult şi a binecuvântat Așezământul social „Sfântul Ierarh Nicolae” din cadrul parohiei.

Ansamblul social a fost construit la inițiativă și sub coordonarea părintelui Victor Achirei, în anul 2005, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Clădirea cuprinde o sală de prăznuire, cancelaria parohială, o bibliotecă și diferite spații pentru cazare. Ridicarea casei sociale a fost susținută de credincioșii din Parohia Vlădiceni, contribuind și binefăcători din municipiul Iași.

Foto credit: Doxologia / Flavius Popa

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Comentarii Facebook


Știri recente