PS Marc la hramul Parohiei Marignane: Și noi avem de dat la o parte o piatră mare, asemenea mironosițelor

Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie și a sfințit icoanele catapetesmei de la Parohia Marignane, Franța, ocrotită de Sfintele Femei Mironosițe.

Episcopul vicar al Europei Occidentale a vorbit despre curajul mironosițelor. „Biserica, astăzi, prin această sărbătoare, își manifestă admirația și recunoștința față de aceste femei curajoase care sunt un model în viața noastră creștină”, a spus ierarhul.

Iar curajul este o virtute creștină. „Și noi, creștinii de astăzi, avem de dat la o parte o piatră mare, asemenea femeilor mironosițe. Această piatră nu reprezintă altceva decât păcatele noastre, pe care trebuie să le dăm la o parte din drumul nostru către Mântuitorul Hristos”.

Nu în ultimul rând, ierarhul i-a felicitat pe credincioși pentru toate realizările avute, în pofida condițiilor de pandemie, în viața administrativă și duhovnicească a comunității din Marignane.

Parohia din Marignane a fost înființată la finalul anului 2019 și este păstorită de părintele Nicolae Dăgău. Comunitatea este localizată în sudul Franței, în apropiere de Marsilia.

Foto credit: Alexandru Ojică

Comentarii Facebook


Știri recente