PS Macarie: Ținta noastră nu este dobândirea lumii, ci a harului

Lumea în care trăim ne trage la fund ca un vârtej puternic și ne putem îneca duhovnicește dacă ne lăsăm sufletele în uitare, trăind doar pentru cele materiale ale acestei lumi. Ținta noastră nu este dobândirea lumii, ci a harului, a spus PS Macarie în omilia rostită în data de 17 septembrie.

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a oficiat în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci Sfânta Liturghie la biserica românească din Ålesund, Norvegia. După slujbă, ierarhul român a botezat fetița unei tinere familii, cu numele Sofia, spre cinstirea Sfintei prăznuită în aceea zi.

În cuvântul adresat celor prezenți, PS Macarie a îndemnat ca fiecare creștin să pună la suflet textul scripturistic citit la Sfânta Liturghie, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său? (Marcu 8, 36-37). Să ne gravăm pe inimile noastre acest cuvânt mântuitor și să-l facem lucrător în viețile noastre, a spus Preasfinția Sa.


În această perioadă, Episcopul Europei de nord a efectuat o vizită pastorală în comunitățile de români din Skjervøy, Tromsø și Ålesund din Norvegia.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente