PS Macarie: „Sunt atâția tineri astăzi, asemenea tânărului din Nain, ridicați de Hristos din moarte la viață”

PS Macarie

În Duminica a XX-a după Rusalii (9 octombrie 2016) Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, a continuat vizita misionară la Centrele de Tineret ale Eparhiei. În această zi, ierarhul s-a aflat în oraşul suedez Borås.

image005

Credincioșii Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Arhangheli și Sfinții Mitropoliți ai Transilvaniei”, din orașul suedez Borås, s-au bucurat de prezenţa Preasfinţitului Părinte Macarie, care a oficiat cu această ocazie Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură, Părintele Episcop a făcut o paralelă între Învierea tânărului din Nain și posibila Înviere a oricărui tânăr ucis duhovnicește de influențele nocive ale păcatului. „Sunt atâția tineri astăzi, asemenea tânărului din Nain, ridicați de Hristos din moarte la viață” a subliniat ierarhul.

Întâlnirea cu Domnul Iisus Hristos Cel Răstignit și Înviat, Cel care dă Viață, este principalul deziderat al misiunii Centrului de Tineret, a mai adăugat Preasfinția Sa, îndemnându-i pe cei prezenți în biserică să pună în practică, sub îndrumarea preotului  paroh, cele patru principii ale misiunii cu tinerii: Liturghia, Părtășia, Diaconia și Mărturisirea.

Ca o încununare a slujirii filiale din Borås a Centrului de Tineret, Părintele Episcop a săvârșit Taina Nunții pentru doi tineri, membrii activi și repsonsabili, care vor continua să mărturisească credința și ethosul românesc în ținuturile scandinave ca familie creștină.

 

Comentarii Facebook


Știri recente