PS Macarie s-a rugat cu românii din Nuuk la Sfânta Liturghie oficiată pentru prima dată în Groenlanda

PS Macarie se află zilele acestea în Groenlanda pentru a vizita românii ortodocşi stabiliţi pe această insulă. În acest context, ierarhul Europei de Nord a liturghisit joi în Nuuk, fiind cel mai probabil prima Sfântă Liturghie oficiată pe acest teritoriu.

În timpul Liturghiei Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, oficiată în Joia Mare în capitala Groenlandei, Părintele Episcop a îndemnat la curaj şi solidaritate faţă de românii ortodocşi fraţi.

„Să-i cercetăm cu dragoste pe frații noștri, chiar dacă pentru aceasta am fi nevoiți să mergem până la capătul lumii. Aceasta este chemarea și datoria noastră de păstori, de frați din același neam. Să ne aducem aminte că atâția strămoși s-au jertfit ca noi să trăim în demnitate și libertate. Să cinstim jertfa lor, a celor care au urmat exemplul Mântuitorului, Cel care a spus ucenicilor Săi: «Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi (Ioan 15, 13)»”, a spus Episcopul.

Ierarhul român va sluji de Sfintele Paști la Skjervøy și Tromsø, în comunitatea românilor din Norvegia care locuiesc dincolo de Cercul Polar.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente