PS Macarie oferă soluția la vremurile pe care le trăim: Orice altă soluție este o falsă soluție

Inspirându-se de la orbul din Ierihon (Luca 18:35-43), Preasfințitul Părinte Macarie a oferit duminică soluția la vremurile pe care le trăim.

Episcopul Europei de Nord a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul Episcopal din Stockholm.

„Iată, trăim vremuri grele, tot mai grele. Care este soluția acestora? Soluția acestora este soluția orbului din Ierihon: „Doamne, miluiește-mă! Doamne, ajută-mă! Doamne nu mă lăsa!

Orice altă soluție este o falsă soluție!

„Așadar, strigă către Domnul, cere mila Lui cea bogată, iubite frate, iubită soră! Strigă-L și te va auzi! Roagă-L și te va milui! Cere-I și te va tămădui”.

„Nu băga în seamă această gălăgie infernală dinn jurul tău. Nu băga în seamă, așa cum nu a băgat în seamă nici orbul din Ierihon mulțimile care îl certau și îi cereau să tacă. Nu te descuraja, iubite frate și iubită soră, și nu-i asculta pe cei din jurul tău care îți cer să taci, care vor să amuțească glasul conștiinței tale și să amorțească zvâcnetul inimii tale la vederea Domnului și Dumnezeului tău”.

„Ridică-ți ochii către cer, ridică-ți inima către cer, iubite frate și iubită soră, și nu-i lua în seamă pe cei care vor să te deturneze de la Iisus, ci strigă asemenea orbului din Ierihon vindecat de Mântuitorul: Doamne, miluiește-mă! Doamne voiesc să Te văd în lumina slavei Împărăției Tale”, a îndemnat le predică Părintele Episcop.

Episcopul a mai spus că trebuie să insistăm la Dumnezeu, fiindcă El este singurul care nu se supără atunci când insistăm, ci se bucură când reușim să spargem „zidul de necredință și de răceală” care ne desparte de El.

„Însă, te previn frate și soră, că atunci când vei striga către Domnul, când vei cere mila Lui, când te vei ruga Lui, mulțime de gânduri și de voci te vor certa și îți vor cere să încetezi. Un război lăuntric și din afară se va ridica împotriva ta. Că ai altceva mult mai urgent de făcut, că poate nu te ascultă Dumnezeu, că rugăciunea ta o faci nepotrivit, că nu e cazul să te rogi și multe altele”.

„Însă, iubite frate și iubită soră, să nu deznădăjduiești, ci strigă către Domnul și El te va auzi! El nu te va trece niciodată cu vederea! Ce faci atunci, iubite frate și iubită soră, când mii și mii de griji, de frici, de false priorități se vor înghesui în mintea ta și în inima ta ca să stingă acea scânteie de cer care a răsărit în întuneric, nu care cumva să fie lumină în sufletul tău”, a afirmat Episcopul Macarie.

Foto credit: arhivă Basilica.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente