PS Macarie: Nu trebuie să facem altceva decât să fim aproape de Hristos

În perioada 7-9 iulie 2017 PS Macarie al Europei de Nord s-a aflat în vizită pastorală la românii din Regatul Danemarcei pe care i-a cercetat și i-a întărit duhovnicește, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Astfel, sâmbătă 8 iulie 2017, Părintele Episcop Macarie s-a aflat în orașul Fredericia din Peninsula Iutlanda, unde a săvârșit Sfânta Liturghie și a botezat doi copii români.

În aceeași zi, ierarhul a vizitat și biserica de zid a parohiei românești din Ikast, aflată în ample lucrări de extindere și refacere. În această zi, fiind sărbătoriți Sfinții Mucenici Epictet și Astion, Preasfințitul Macarie a purtat pretutindeni spre închinare icoana relicvar a acestor doi martiri, adusă de la Centrul Episcopal din Stockholm.

Duminică, 9 iulie, ierarhul ortodox român al Europei de Nord s-a aflat la Copenhaga, unde a săvârșit Sfânta Liturghie și Taina Botezului pentru alți doi copii, unul dintre aceștia născându-se în chip minunat într-o familie binecredincioasă, mama fiind în vârstă de 47 ani.

Pe toată durata vizitei sale pastorale, ierarhul și preoții slujitori au spovedit și au împărtășit pe cei veniți la slujbă, acordând o atenție deosebită copiilor din școlile parohiale.

În cadrul slujirii euharistice de la Copenhaga, Preasfințitul Macarie a rostit un cuvânt în care a subliniat că în jurul nostru vedem relele care ne supără și care ne agresează și năvala care se pornește asupra bunei-cuviințe, normalității, inocenței, familiei, comunităților, Bisericii, iar toate acestea nu vin de la un singur duh necurat, ci de la o legiune întreagă.

Înainte de a ne descuraja trebuie să ne aducem grabnic aminte că această legiune de duhuri necurate a fost biruită de Hristos-Domnul, singurul Mântuitor. Noi nu trebuie să facem altceva decât să fim aproape de Hristos. Hristos să fie în mijlocul nostru așa cum mărturisim la fiecare Liturghie. Nu-L vom izgoni pe Hristos așa cum au făcut gherghesenii, lipsindu-se de binefacerile Lui, a adăugat ierarhul.

Comentarii Facebook


Știri recente