PS Macarie: „Noi cufundăm Sfânta Cruce în apele Mării Nordului nu doar pentru noi, ci pentru a aduce și pentru cei de aici și aceste locuri binecuvântarea lui Dumnezeu

PS Macarie s-a aflat în vizită pastorală, între 4 și 6 ianuarie 2018, la Göteborg, Suedia, cu prilejul praznicului Botezului Domnului. Timp de două zile, Părintele Episcop Macarie a colindat orașul de pe țărmul Mării Nordului pentru a ajunge la cât mai multe familii de români, pentru a-i binecuvânta pe credincioși și a le aduce ‘binecuvântarea lui Dumnezeu’.

Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba sfințirii apei în biserica românească din Göteborg. Ierarhul român a spovedit dimineață credincioșii, înainte de Liturghie, iar la slujbă i-a împărtăşit, apoi a împărțit daruri celor mici și a oferit medalii tinerilor din Centrul pentru Tineret Sfântul Voievod Ștefan cel Mare al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Duminică, 7 ianuarie 2017, de sărbătoarea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, ierarhul ortodox român al Europei de Nord a slujit Sfânta Liturghie de hram în biserica parohiei ortodoxe române Sfânta Treime și Sfântul Ioan Botezătorul din Stockholm, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Și anul acesta, Preasfințitul Macarie a condus procesiunea de Bobotează la Göteborg. Episcopul, preoții, diaconii și credincioșii, purtând prapuri și icoane, s-au îndreptat spre țărmul Mării Nordului, pentru a împlini rânduiala cufundării Sfintei Cruci în ape. De această dată, șase tineri înotători s-au întrecut pentru a aduce Sfânta Cruce din ape la mal.

La Sfânta Liturghie din biserica românească din Göteborg, Preasfințitul Macarie a spus: ‘Pentru noi, românii din diaspora, toate aceste rânduieli ale Bobotezei sunt și un prilej să ne aducem aminte că, fiind ortodocși, noi suntem pe aceste tărâmuri și pentru a fi martori, mărturisitori și lucrători ai harului dumnezeiesc.  Noi cufundăm Sfânta Cruce în apele Mării Nordului nu doar pentru noi, ci pentru a aduce și pentru cei de aici și pentru aceste locuri binecuvântarea și puterea lui Dumnezeu’, a conchis Preasfințitul Părinte Episcop Macarie.

Foto Credit: Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente