PS Macarie la început de primăvară în Oslo | Euharistie, Botez și daruri pentru credincioși

Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord s-a aflat în perioada 3-4 martie 2018 în comunitatea românească din Oslo. PS Macarie a oficiat duminică Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Botez pentru o fetiță din comunitate: Xenia.

„Mă bucur că la Liturghia de astăzi am încreștinat-o pe micuța Xenia, care se adaugă în ceata femeilor binecredincioase din această comunitate euharistică, pe care le cinstim la începutul acestei primăveri”, a mărturisit ierarhul.

Pe nou-încreștinata pruncă, Părintele Episcop a numit-o „floare ce se adaugă la toate florile înmiresmate din Biserica noastră, care sunt credincioasele mame, soții și fiice”.

Împreună cu PS Macarie au slujit în biserica parohiei din Oslo preotul Alexandru Ardeleanu și diaconul Sorin Sîplăcan, notează site-ul oficial al Eparhiei.

La finalul programului liturgic, ierarhul le-a oferit celor prezenți daruri, iar „credincioaselor mame, soții și fiice o floare la început de primăvară”.

„Le-am oferit cu recunoștință o floare la început de primăvară, rugându-ne ca Maica Domnului să le acopere și să înmiresmeze sub adierea Duhului Sfânt în comunitatea noastră euharistică, atât în comunitatea cea mare, în familia de familii, cât și în comunitatea cea mică, în Biserica de acasă, în familia iubitoare și jertfelnică” a spus episcopul românilor din Europa de Nord.

Sâmbătă seara, PS Macarie a oficiat în aceeași comunitate Taina Sfântului Maslu și a spovedit credincioșii. În cursul săptămânii trecute, ierarhul s-a aflat în parohiile românești din Suedia.

Vizita pastorală a ierarhului în Norvegia va continua luni cu cercetarea bolnavilor din Oslo și împrejurimile capitalei.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente