PS Macarie: „Îi mulțumim Regelui Mihai pentru prezența sa nobilă, discretă și demnă printre noi și ne rugăm pentru odihna sufletului său”

PS Macarie al Europei de Nord a transmis condoleanțe Casei Regale a României şi a îndemnat preoții și credincioșii din țările scandinave să-l pomenească în rugăciuni pe Regele Mihai care a trecut la cele veşnice în 5 decembrie 2017. Episcopul i-a mulţumit Majestăţii Sale pentru prezența sa nobilă, discretă și demnă printre noi.

La Sfânta Liturghie oficiată marți, 6 decembrie 2017 în Biserica Parohiei românești Sfântul Gheorghe din Stockholm, ierarhul a săvârșit o slujbă de pomenire pentru odihna sufletului Regelui Mihai, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu acest prilej, PS Macarie a spus: Să îi mulțumim Regelui Mihai pentru prezența nobilă, discretă și demnă printre noi și să ne rugăm pentru odihna sufletului său. Se cuvine, cu acest prilej, să medităm duhovnicește și la ceea ce a însemnat regalitatea pentru noi, românii, dar și la tragediile istorice care au implicat direct România și pe Regele Mihai.

Slujbe de pomenire au fost săvârșite de preoți în lăcașele ortodoxe românești din Regatele Suediei, Norvegiei și Danemarcei.

Foto Credit: Arhivă Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente