PS Macarie: Este prudent să ne facem provizii materiale, însă este mult mai înțelept să ne facem provizii duhovnicești

„Este prudent să ne facem provizii, însă este mult mai înțelept să ne facem provizii duhovnicești, este mult mai înțelept să ne pregătim duhovnicește pentru cer, acolo adunăm adevăratele provizii”, a spus PS Macarie la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Copenhaga, în Duminica Ortodoxiei.

În cuvântul rostit la final, Episcopul Europei de Nord le-a vorbit credincioșilor despre faptul că adevărata biruință este mântuirea.

„Poate vă întrebați cum putem noi sărbători biruința în aceste vremuri de încercare, în această stare de neliniște și de panică. Biruim întotdeauna atunci când ne îndreptăm inima spre Hristos biruitorul iadului și al morții”.

„Așa au biruit sfinții cele trecătoare pentru cele netrecătoare, în frunte cu mărturisitorii care au înfruntat minciuna și erezia și cu toți martirii care și-au dat viața pentru Hristos. Aceasta a fost biruința lor și aceasta este și biruința noastră”, a explicat ierarhul.

Care sunt armele credinței?

„Armele noastre pentru a ieși din acest război nevăzut sunt armele credinței. Care sunt aceste arme? Armele credinței sunt dragostea, dreptatea, pocăința și rugăciunea”.

„Sfinții au ieșit biruitori fiindcă au vărsat lacrimi de pocăință adevărată și sinceră, au ieșit biruitori fiindcă și-au pus toată nădejdea în atotmilostivul Dumnezeu, biruitorul morții. Și noi să ne înarmăm cu credință, cu nădejde și cu dragoste”.

În continuare, Părintele Episcop a reiterat cuvintele Mântuitorului „Priviți la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitnițe” (Matei 6, 26) și a explicat faptul că „mult mai înțelept să ne facem provizii duhovnicești, este mult mai înțelept să ne pregătim duhovnicește pentru cer, acolo adunăm adevăratele provizii”.

„Dacă ne gândim că în urmă cu doi ani, dacă ne aducem aminte de acest lucru, tot așa într-un context de panică și neliniște lumea a golit rafturile supermarketurilor. Iată, și în aceste vremuri de neliniște, lumea este debusolată și procedează la fel”.

„Iubite frate și iubită soră, noi nu trebuie să ne panicăm, nu trebuie să ne înfricoșăm, nu trebuie să deznădăjduim, ci să ne punem încrederea în Dumnezeu”, a spus Episcopul Europei de Nord.

 „Așadar, să ne facem provizii prin untdelemnul milosteniei și prin pâinea dragostei, acestea sunt proviziile adevărate”.

„Toate aceste provizii de pe pământ, pe care le adunăm ne sunt de folos, însă dacă exagerăm nu ne ajută cu nimic, să ne punem nădejdea în Dumnezeu și să ne pregătim mai întâi de toate calea către cer. Atunci vom ajunge cu adevărat biruitori când vom ajunge în patria cerească”, a adăugat în încheiere ierarhul.

După Sfânta Liturghie, ierarhul și credincioșii au mers în procesiune cu icoanele Maicii Domnului „Arătătoarea căii” și „Alăptătoarea”.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente