PS Macarie Drăgoi a vizitat copiii Cameliei Smicală. „Nu văd nici un motiv pentru care acești copii să rămână departe de mama lor și separați între ei”, spune ierarhul

PS Macarie al Europei de Nord s-a întâlnit sâmbătă la centrul de plasament din Tampere cu cei doi copii ai Cameliei Smicală, reținuți de Protecția Copilului din Finlanda. Johan-Mihail (11 ani) și Maria-Alexandra (10 ani) s-au bucurat pentru această vizită a părintelui lor duhovnicesc.

Episcopul i-a încurajat pe cei doi fraţi care tânjesc după mama și surioara lor cea mare și au o voință fermă de a reveni acasă.

Nu văd nici un motiv pentru care acești copii să rămână departe de mama și sora lor și separați între ei. De asemenea, ei vor să aibă posibilitatea de a frecventa Sfânta Liturghie duminical, după obiceiul pe care-l aveau când erau cu mama lor, obicei pe care, evident, acum nu-l mai pot ține, a spus Preasfinţia Sa.

La final, Părintele Episcop a oferit daruri copiilor, printre care și cărți pentru copii în limba română, editate de Episcopia Europei de Nord, însă și odoare aduse din pelerinajul său recent efectuat în Țara Sfântă, informează Biroul de presă al Eparhiei.

Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord s-a implicat și în alte cazuri de familii de români care s-au confruntat cu situații similare, cele mai cunoscute fiind cazurile familiilor Nan și Bodnariu din Norvegia.

Foto Credit: Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente