PS Macarie către românii de dincolo de Cercul Polar: Să ne aducem aminte de Hristos-Răsăritul cel de Sus care a alungat pentru totdeauna noaptea căderii omului din Rai

PS Macarie al Europei de Nord s-a aflat zilele trecute în misiune la românii din Norvegia aflați în diferite locații de dincolo de Cercul Polar. Ierarhul le-a transmis că deşi se află în aceste ținuturi arctice, fiind noaptea polară, să ne aducem aminte de Hristos-Răsăritul cel de Sus care a alungat pentru totdeauna noaptea căderii omului din Rai.

Preasfințitul Macarie a ajuns în nordul Norvegiei încă de vineri, 22 decembrie 2017, începând să-i colinde pe românii din această regiune îndepărtată, de dincolo de Cercul Polar. Purtând icoana Nașterii Domnului și drapelul României, ierarhul i-a vizitat pe români la casele lor și i-a adunat la sfintele slujbe în jurul altarelor euharistice și a colindat cu credincioșii, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu acest prilej, ierarhul a spus: Frați români, a venit din nou Crăciunul! Iată mesajul plin de nădejde și de bucurie pe care vi-l aduc aici, dincolo de Cercul Polar. Purtând pe brațe icoana Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos și colindându-vă la fereastra sufletului, vă vestesc că Hristos iarăși se naște de dragul nostru și spre folosul nostru! Căldura noastră sufletească să risipească întunericul și răceala din aceste ţinuturi îndepărtate de casă! Chiar dacă suntem acum în aceste ținuturi arctice, fiind noaptea polară, să ne aducem aminte de Hristos-Răsăritul cel de Sus care a alungat pentru totdeauna noaptea căderii omului din Rai.

Sâmbătă, 23 decembrie 2017, Episcopul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Skjervøy, iar seara ierarhul român s-a rugat și a colindat împreună cu românii în biserica parohiei românești din Tromsø.

Luni, în prima zi de Crăciun, Părintele Episcop Macarie a slujit Sfânta Liturghie în parohia românească din capitala Regatului Norvegiei. În cadrul slujbei, ierarhul a cântat mai multe colinde românești împreună cu credincioșii. După slujbă, Preasfințitul Macarie împreună cu un grup de colindători a mers să-i colinde pe cei aflați la Centrul pentru persoanele vârstnice din Oslo.

Foto Credit: Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente