PS Macarie către credincioșii din Lund: Trebuie să ajungem la măsura iubirii vrăjmașilor noștri

Episcopul Macarie al Europei de Nord a slujit luni, 27 decembrie, la hramul bisericii „Sfinții Mucenici și Arhidiaconi Ștefan și Laurențiu” din Lund, Suedia.

În cuvântul său, ierarhul a evidențiat faptul că Sfântul Mucenic Ștefan a urmat exemplul Mântuitorului, pentru că s-a rugat și i-a iertat pe cei care l-au ucis.

„Așa cum Domnul Însuși S-a rugat pe cruce pentru cei care L-au chinuit și L-au răstignit, așa și ucenicul său se ruga cu și mai multă ardoare ca să nu le socotească Dumnezeu păcatul acesta”.

„Apostolul Domnului, Ștefan, este prin excelență arhetipul tuturor martirilor, așa cum martirajul său constituie și tiparul tuturor martirajelor de mai târziu, a persecuției împotriva creștinilor. Sfântul Ștefan era tânăr, era curat și era total dedicat”, a adăugat Părintele Episcop.

„Iubite frate și iubită soră, aceasta este cea mai înaltă treaptă a iubirii creștine, să te rogi pentru ucigașii tăi, să ai milă față de cei care te ucid fără milă. La această măsură trebuie să ajungem cu toții să îi iertăm, să ne rugăm și să îi iubim pe vrăjmașii noștri”, a subliniat în încheiere ierarhul.

La final, Preasfințitul Părinte Macarie le-a oferit copiilor și credincioșilor daruri.

Foto: Episcopia Europei de Nord

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

 

Comentarii Facebook


Știri recente