PS Macarie: Atunci când privim țintă la Iisus nu mai suntem cuprinşi nici de confuzie, nici de îndoială și nici de amețeală

Episcopul Macarie al Europei de Nord a liturghisit duminică în Stavanger, Norvegia. Ierarhul a asemănat efortul ascetic al Postului Mare cu urcușul pe scara virtuților şi a spus că „atunci când privim țintă la Iisus nu mai suntem cuprinşi nici de confuzie, nici de îndoială și nici de amețeală”.

„Atunci când ne aflăm pe scară trebuie să privim țintă în sus, la destinație. Privind țintă în sus avem curajul să urcăm și să biruim această amețeală a chemării lumii neuitând scopul pentru care ne aflăm pe această scară a nevoințelor. După cum ne îndeamnă Sfântul Apostol Pavel, trebuie să ne ridicăm inima sus și să avem ochii țintă la Iisus”, a îndemnat PS Macarie.

Vineri, 16 martie 2018, Preasfințitul Macarie s-a dedicat spovedirii și povățuirii credincioșilor arondaţi parohiei ortodoxe româneşti din orașul Kristiansand.

A doua zi, în aceeași parohie românească, ierarhul român a slujit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur. Cu acest prilej, a hirotonit preot pe diaconul Mihai Liculescu. Astfel, spre bucuria credincioșilor, parohia din Kristiansand are de acum propriul preot.

Părintele Episcop Macarie a vizitat şi tinerii din filiala locală a Centrului pentru tineret Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, precum și cei ai școlii parohiale din Stavanger.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente