PS Macarie a vizitat cel mai nordic punct geografic al Norvegiei | ‘Europa stă sau cade în măsura în care atârnă de Crucea lui Hristos’

Ne aducem aminte că Europa stă sau cade în măsura în care atârnă de Crucea lui Hristos. Să rămânem un popor al Crucii lui Iisus, un popor care cinstește Sfânta Cruce și se bucură, astfel, de binecuvântarea și ocrotirea lui Dumnezeu, a îndemnat PS Macarie joi, 14 septembrie.

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a sărbătorit Înălțarea Sfintei Cruci, împreună cu un grup de pelerini români din Germania și din alte țări, la Capul Nordului, Norvegia. Locul este considerat punctul geografic cel mai nordic nu doar al Norvegiei, ci și al Europei.

În cuvântul rostit, PS Macarie a îndemnat pe cei prezenți să se încredințeze în puterea Sfintei Cruci, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Să ne păstrăm cultura Crucii, omniprezentă în simbolistica, gestica noastră de zi cu zi și, de asemenea, să mărturisim, cu încredere, cu demnitate,  cuvântul Crucii, care pentru unii e sminteală, iar pentru alții nebunie, dar, pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu ( I Corinteni 1, 18-24), a spus Preasfinția Sa.

În următoarele zile, Părintele Episcop Macarie își va continua itinerariul pastoral în Norvegia. Ierarhul va vizita comunitățile de români din Skjervøy, Tromsø și Ålesund.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Curs de muzică bizantină la Baia Mare

Băimărenii interesați de muzica bizantină au posibilitatea de a deprinde tainele cântării bisericești bizantine prin participarea la cursul organizat de Asociația Culturală „Theologos”. Asociația „Theologos” în parteneriat cu Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și…

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…