PS Macarie a slujit în Ålesund, Norvegia

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, își continuă vizita pastorală în Norvegia, începută zilele trecute. Astăzi, 04 iunie 2016, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia ortodoxă română Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip la Niculițel din orașul Ålesund de pe coasta de vest a țării.

În cadrul slujbei, Preasfinția Sa a rostit rugăciunea alcătuită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului și al Duminicii Părinților și a Copiilor. La final, ierarhul a oferit mai multe daruri copiilor prezenți.

Apoi, împreună cu invitații săi, Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, și profesorul universitar Pavel Chirilă, a purtat un dialog cu părinții și copiii. 

În cadrul vizitei în Norvegia, au putut simți pe viu entuziasmul provocat de vestea reîntregirii familiei Bodnariu.

Ieri, surse din cadrul familiei au anunţat că toţi cei cinci copii, preluaţi în noiembrie 2015 de  Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, vor reveni la părinții lor.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, prin această soluționare autoritățile norvegiene au dovedit că sunt capabile să cântărească realul interes al copiilor.

Clerul și credincioșii români de acolo continuă să fie alături, de familia Bodnariu, dar și de alte familii din Norvegia, aflate în situații similare și care au nevoie în continuare de rugăciune și solidaritate pentru ca, în cele din urmă, să-și recupereze copiii.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente