PS Lucian: Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș s-a născut în eternitate și se roagă pentru poporul din Țara Banatului de 360 de ani

În ajunul sărbătorii Înălțării Sfinte Cruci, marți 13 septembrie 2016, moaștele Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș au fost întâmpinate la Catedrala Episcopală Învierea Domnului și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Caransebeș de Preasfințitul Părinte  Lucian, Episcopul Caransebeșului, împreună cu credincioșii din localitate, informează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

Delegația care a adus moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș a fost condusă de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Înainte de a fi puse spre închinare, sfintele moaște au fost purtate în procesiune în jurul catedralei din Caransebeș.

În continuare, cei doi ierarhi au oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corul Catedralei Episcopale  Învierea Domnului, dirijat de părintele profesor Gheorghe Tistu.

În cuvântul rostit, Episcopul Caranseneșului a explicat celor prezenți importanța prezenței moaștelor ocrotitorului Banatului la Caransebeș.

 Bucuria noastră a fost deplină astăzi pentru că iarăși ocrotitorul Timișoarei, ocrotitorul Banatului, Sfântul Ierarh Iosif, a fost prezent în Episcopia Caransebeșului. Avem bucuria cinstirii moaștelor celui care ocrotește Banatul de 360 de ani, pentru că Sfântul Iosif s-a născut în eternitate și se roagă pentru clerul și poporul din Țara Banatului de 360 de ani, el trecând la cele veșnice în 1656, iar de 60 de ani este pomenit în rândul sfinților, a spus Preasfinția Sa.

Alături de numeroșii credincioși, la Sfânta Liturghie au fost prezente și reprezentați ai autorităților locale.

Toți cei care au participat la  slujbă au avut posibilitatea să se închine Sfântului Iosif cel Nou, moaștele căruia au mai fost doar o singură dată în Episcopia Caransebeșului, în urmă cu 4 ani.

 La final, cei doi ierarhi au sfinţit o troiţă ridicată în curtea reşedinţei episcopale.

Comentarii Facebook


Știri recente