PS Lucian: Să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate celelalte ni se vor adăuga nouă

Preasfințitul Părinte Lucian a sfințit în data de 5 noiembrie 2017 pictura Bisericii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Apadia, Protopopiatul Reșița. Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți la eveniment la depărtarea de bogăția iluzorie a acestei lumi și la căutarea Împărăției lui Dumnezeu. După slujba de binecuvântare a picturii, Episcopul Caransebeșului a oficiat Sfânta Liturghie.

În cuvântul rostit, PS Lucian a îndemnat credincioșii la săvârșirea binelui și la respingerea răului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Să facem întotdeauna fapte bune, să săvârșim faptele milei creștine. Să fugim de învârtoșarea și răutatea bogatului nemilostiv și să încercăm să fim bogați în Dumnezeu, a spus ierarhul.

Pentru activitatea pastoral-misionară, ierarhul l-a hirotesit iconom-stavrofor pe părintele paroh Alin Moisă Şendroni. De asemenea, ctitorii și binefăcătorii lăcașului le-a fost conferită Diploma de excelență Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat o slujbă de pomenire pentru Mitropolitul Nicolae Corneanu și pentru familia acestuia.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente