PS Lucian s-a rugat în Catedrala Sf. Mc. Gheorghe cu preoţii din Protopopiatul Caransebeş

În acest an în Episcopia Caransebeșului conferințele preoțești de toamnă au fost organizate în două părți. Pentru a fi în comuniune euharistică unii cu alții, dar și împreună cu chiriarhul lor, la Catedrala istorică Sf. M. Mc. Gheorghe din Caransebeș s-au întâlnit preoții din Protopopiatul Caransebeș, pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de PS Lucian.

Rugăciunea comună a urmat după ce toți clericii din cele 4 protopopiate ale eparhiei au participat în luna octombrie la întâlnirea cu părintele Stelian Tofană pentru a dezbate teme de actualitate privind pastorația preotului, informează Biroul de presă al Episcopiei Caransebeşului.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, PS Lucian a spus: Trebuie să-L rugăm pe Domnul să ne ajute să urcăm cu bine această scară duhovnicească și să înmulțim faptele cele bune, ostenelile și nevoințele duhovnicești și să încercăm să postim nu numai de la mâncare și băutură, ci mai ales să ne înfrânăm cu toții de la păcate, de la fapte rele și de la tot ceea ce înseamnă răutate și fărădelege.

După Sfânta Liturghie au avut loc comunicări administrative pentru buna desfășurare a tuturor activităților pastoral-misionare din parohii.

În perioada care urmează și în celelalte 3 protopopiate ale Eparhiei Banatului Montan Preasfințitul Părinte Lucian va oficia Sfânta Liturghie.

Foto Credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente