PS Lucian prezent la hramul Așezământul social-monahal din „Țara Almăjului”, jud. Caraş-Severin

La sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Așezământul social-monahal din  Țara Almăjului și-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat slujba de sfințire a altarului de vară din curtea mănăstirii. În continuare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, informează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

În cuvântul rostit, Episcopul Caransebeșului a evidențiat importanța participării credincioșilor la slujbele bisericii.

Este foarte important că, astăzi, noi toți am lăsat toată  grija cea lumească și am venit aici, adunându-ne în jurul acestui altar de vară, pentru a binecuvânta Numele Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Să ne rugăm pentru pacea a toată lumea și pentru bunăstarea Sfintelor lui Dumnezeu biserici. Ne-am rugat astăzi pentru toți credincioșii care sunt de față, dar și pentru cei care, din binecuvântate pricini, s-a întâmplat să nu fie aici, a subliniat Preasfinția Sa.

La final ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii mutați la Domnului, dar și pentru românii ce și-au pierdut viața în urma cutremurului din Italia.

***

Piatra de temelie a așezământului mănăstiresc a fost pusă în data de 22 septembrie 2013, de Preasfințitul Părinte Lucian. Construirea locașului de cult continuă tradiția monahală întreruptă în jurul anului 1459.

Potrivit proiectului, în incinta mănăstirii va funcţiona şi un cămin pentru persoane vârstnice și un centru pentru tineret, unde vor fi desfăşurate acţiuni educative, culturale, spirituale şi tabere.

Comentarii Facebook


Știri recente