PS Lucian: Preoții și profesorii de religie trebuie să-și continue misiunea propovăduirii Evangheliei atât de la amvon, cât și de la catedră

Cel de-al 10-lea Cerc pastoral-misionar din Episcopia Caransebeșului s-a desfășurat în Parohia Bozovici din Protopopiatul Băile-Herculane, informează Diac. Pavel Canea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului.

Fiind „Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”, preoți și profesori de religie din Valea Almăjului s-au adunat marți, 20 septembrie, pentru a dezbate împreună cu ierarhul lor soluții pentru educarea tinerei generații. Întâlnirea a debutat în Biserica parohială „Înălțarea Domnului”, cu săvârșirea Acatistului „Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. La finalul sfintei slujbe a fost susținută o predică de către părintele Iosif Boroica de la Parohia Globul Craiovei și o cateheză de către părintele Cătălin Cojocaru de la Parohia Putna.

În continuare profesorii de religie au susținut referate în cadrul conferinței cu tema „Cultivarea iubirii față de Dumnezeu și iubirii aproapelui”. S-au dezbătut de asemenea subiectele prezentate de către referenții prof. Ana Băcilă și prof. Maria Ionela Bihoi, cu privire la tema propusă. Totodată s-au pus în discuție și problemele concrete întâmpinate de către preoți în parohii și profesori la catedră, precum și soluționarea acestora.

Credem că și astăzi preoții și profesorii de religie au înțeles că trebuie să-și continue misiunea propovăduirii Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos atât de la amvon, cât și de la catedră și cu toții să ne implicăm mai mult în creșterea duhovnicească, în educația religioasă și în formarea spirituală a tinerilor noștri, care sunt credincioșii Bisericii Ortodoxe de mâine. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această întrunire de suflet, de rugăciune, dar și de lucru și credem că Valea Almăjului va rămâne un reper în tot ceea ce înseamnă activitate pastoral-misionară, dar și un reper din punct de vedere al educației și formării spirituale a tinerilor noștri. La Bozovici avem un liceu care-i adună pe toți tinerii din această zonă distinctă a eparhiei noastre și aici în Almăj se păstrează cel mai bine din Banatul de Munte tradițiile și obiceiurile creștinești autentice și românești, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Cercul pastoral-misionar Valea Almăjului încheie șirul acestor gen de întruniri organizate de către Episcopia Caransebeșului în acest an, împreună cu Chiriarhul. Ele vor continua individual în fiecare lună, prin întâlnirea preoților și a profesorilor de religie aparținători fiecărui cerc.

cerc-bozovici4

Comentarii Facebook


Știri recente