PS Lucian i-a binecuvântat pe tinerii participanți la Școala de vară organizată de Episcopia Caransebeșului

Episcopia Caransebeșului organizează prin Departamentul de tineret, în perioada 25-30 iulie 2016, școala de vară intitulată generic Credința altfel, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea și Darius Herea.

Acest proiect desfășurat în localitatea Coronini de pe malul Dunării este derulat în parteneriat cu Universitatea Eftimie Murgu din Reșița. La tabăra oferită gratuit participă peste 30 de tineri, cei mai buni și merituoși din centrele de tineret ale Episcopiei, la care se adaugă tineri din Episcopia Covasnei și Harghitei.

Pe parcursul celor 7 zile copiii participă la un program duhovnicesc, la un atelier de autocunoaștere și dezvoltare personală Întărim  caractere – formatori  Maria Liță și Cristina Buliga, precum și la seri tematice. Programul va include, de asemenea, și activități educative de informație non-formală, jocuri și activități în aer liber. Toate aceste activități se desfășoară sub atenta supraveghere a coordonatorilor, precum și a mai multor voluntari de la centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului.

Plusul acestei tabere este prezența în fiecare zi a unui invitat, mari duhovnici, precum și oameni reprezentativi care au reușit în diverse domenii de activitate, respectiv din domeniul culturii, al artei, din mediul academic și mass-media, care vor vorbi copiilor și tinerilor participanți și vor purta un dialog cu ei.

Tinerii s-au bucurat în mod special de prezența în mijlocul lor a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a săvârșit o slujbă de mulțumire și binecuvântare și a stat de vorbă cu ei, răspunzând la întrebările specifice vârstei tinereții. În cadrul taberei tinerii vor avea posibilitatea să se spovedească și să se împărtășească la Sfânta Liturghie ce va fi săvârșită la Mănăstirea Gornea. În încheierea săptămânii de la Coronini tinerii care se vor remarca în activitățile desfășurate vor fi premiați cu bani și diplome.

Comentarii Facebook


Știri recente