PS Lucian: Fericirea autentică în această viață pământească nu poate să se găsească decât în Liturghie și în slujirea lui Dumnezeu

Sute de credincioși din Banat, Oltenia, dar şi din alte părți ale țării, au participat miercuri, 9 noiembrie 2016, la hramul Schitului Feneş din județul Caraș-Severin, care şi-a cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Nectarie Taumaturgul, informează site-ul oficial la Episcopiei Caransebeșului.

Cu prilejul hramului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a sfințit biserica nouă a aşezământului monahal, construită în stil ștefanian. De asemenea ierarhul i-a dat cu această ocazie și un al doilea hram, Sfântul Luca al Crimeii.

În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. În cadrul slujbei, Preasfințita Sa l-a hirotesit protosinghel pe ieromonahul Hristofor Abălașei, starețul Schitului Feneș. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Sa a evidențiat viața Sfântului Nectarie Taumaturgul.

Sfântul Nectarie a trăit 74 de ani propovăduindu-L pe Mântuitorul Iisus Hristos în mai multe orașe din Grecia. A suferit mult în viața pământească sfântul pe care noi îl cinstim astăzi, părintele Nectarie, pentru că s-a identificat cu Sfânta Cruce a Domnului nostru Iisus Hristos, nu a fugit de jertfă. Sfântul Nectarie din tinerețe a înțeles că trebuie să-L urmeze pe Hristos și că fericirea autentică în această viață pământească nu poate să se găsească decât în Liturghie și în slujirea lui Dumnezeu, a  evidențiat Preasfinția Sa.

La final, potrivit tradiției, toți cei prezenți au intrat prin sfântul altar. Ctitorilor și binefăcătorilor ce au contribuit la lucrările efectuate la așezământul monahal de la Feneș, au primit din partea Preafinției Sale Ordinul eparhial Crucea Episcop Elie Miron Cristea pentru mireni, precum și Diploma de excelență Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Schitul Feneş cu hramul Sfântul Nectarie a luat fiinţă în anul 2001, iar în septembrie 2008 a fost transformat în schit de călugări.

Comentarii Facebook


Știri recente