PS Lucian: „Când Domnul rămâne cu noi, întunericul păcatului se spulberă”

„Când Domnul rămâne cu noi, întunericul păcatului se spulberă”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian la finalul Sfintei Liturghii oficiate marți în Biserica „Sfinții Petru și Pavel” din Reșița.

Asemenea celor doi ucenici, „și noi suntem chemați să-L cunoaștem pe Mântuitorul Iisus Hristos la frângerea pâinii, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și să ne împărtășim cu Trupul și Sângele Lui, căci El este izvorul vieții veșnice, este Lumina noastră și Pâinea care s-a pogorât din Cer”, a subliniat Episcopul Caransebeșului.

Precum Luca și Cleopa s-au rugat de Mântuitorul să însereze împreună cu ei, după cum aflăm din Evanghelia Sfântului Luca, „Dar ei Îl rugau stăruitor, zicând: Rămâi cu noi că este spre seară şi s-a plecat ziua. Şi a intrat să rămână cu ei” (Luca 24, 29), și noi „să-L rugăm insistent pe Domnul să rămână”, a îndemnat ierarhul.

„Seara și noaptea păcatelor vin peste noi și trebuie să-L rugăm pe Domnul Luminii, Iisus Hristos, Cel care a biruit cu Învierea Sa întunericul, moartea și păcatul, Cel care a spulberat întunericul lumii acesteia cu lumina Învierii Sale, să rămână cu noi”, a adăugat Preasfinția Sa.

Prezența lui Dumnezeu în viețile noastre înlătură efectele păcatului, după cum explică Părintele Episcop, „când Domnul rămâne cu noi, întunericul păcatului se spulberă”.

„Provocările, necazurile, grijile și problemele veacului acestuia ne copleșesc, dar Tu rămâi cu noi, căci Tu ești Lumina lumii și noi vrem să fim și să rămânem fii ai Învierii Tale”, a spus în încheiere ierarhul.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente