PS Lucian a resfințit biserica parohiei Zervești. Prima târnosire a lăcașului de cult a avut loc acum 80 de ani

Biserica parohiei Zervești a fost resfințită duminică de Preasfințitul Părinte Lucian. Evenimentul a avut loc la 80 de ani de la târnosirea (sfințirea) lăcașului de cult, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

După momentul binecuvântării lucrărilor efectuate la exteriorul și în interiorul bisericii, Episcopul Caransebeșului a rostit un cuvânt în care a evidențiat importanța zilei de 26 noiembrie 2017 pentru comunitatea parohială.

După 80 de ani credincioșii de aici au bucuria de a trece prin sfântul altar, de a se închina cu evlavie la sfânta masă și la sfânta evanghelie și pot să se roage pentru sănătate și pentru toate cele de folos. De asemenea, au posibilitatea să-i pomenească pe înaintașii care au ridicat acest sfânt locaș și să se roage ca această parohie și această comunitate să aibă un viitor frumos și binecuvântat, a menționat ierarhul.

În continuare, PS Lucian a oficiat Sfânta Liturghie. La finalul serviciului religios, părintele paroh a fost hirotesit iconom. De asemenea, persoanele care s-au alăturat demersului de renovare au primit Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”

Biserica cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Zervești a fost construită în anul 1857 în stil baroc vienez. Lăcașul de cult a fost târnosit în data de 24 octombrie 1937 de Vasile Lăzărescu, Episcopul Caransebeșului, în urma unor reparații capitale.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente